Evoluent pystyhiiri VM3

Evoluent - maailman ensimmäinen ja alkuperäinen kättelyotehiiri
vm3r2_hi-res.jpg

Evoluent-pystyhiirtä käyttämällä vältetään kyynärvarren kiertyminen. Hiirtäkäytettäessä kyynärvarsi on luonnollisessa kättelyasennossa.

VM3 in hand_hi-res.jpg

Muoto on suunniteltu mukavuudesta tinkimättä siten, että sormilla on helppo yltää ohjelmoitaviin painikkeisiin. Painikkeiden käyttö onnistuu sormia koukistelematta

Ergonomiset edut

  

 • Evoluent-pystyhiirtä käyttämällä vältetään kyynärvarren kiertyminen. Hiiren käyttö tapahtuu käsi luonnollisessa kättelyasennossa.

 • Muoto on suunniteltu mukavuudesta tinkimättä siten, että sormilla on helppo yltää ohjelmoitaviin painikkeisiin. Painikkeiden käyttö onnistuu sormia koukistelematta.

University of California at Berkeley'n hyväksymä hiiri

 

Vuonna 2007 joukko asiantuntijoita, heidän joukossaan lääkäreitä, fysioterapeutteja ja ergonomia-asiantuntijoita arvioi Evoluent-pystyhiiren VM2 (aiempi malli samalla konseptilla). Sen todettiin edistävän neutraalia ranteen ja kyynärvarren asentoa. Lisäksi se todettiin mukavaksi käyttää ja helpoksi omaksua. Se oli ainoa pystyhiiri, joka hyväksyttiin silloin henkilöstön käyttöön ja myytäväksi Berkeleyn yliopiston kampuskaupassa.

* Nämä lausunnot pätevät joihinkin Evoluent-pystyhiirien entisiin ja nykyisiin käyttäjiin, mutta koska kaikki ovat yksilöllisiä, Evoluent ei esitä väitteitä siitä että Evoluent-pystyhiiri ennaltaehkäisee, parantaa tai lieventää mitään lääketieteellistä tilaa, sairautta, vammaa, kipua tai vaivaa kaikilla käyttäjillä.

Mukava ja helppo käyttää

Muoto on suunniteltu mukavuudesta tinkimättä siten, että sormilla on helppo yltää ohjelmoitaviin painikkeisiin. Painikkeiden käyttö onnistuu sormia koukistelematta

Kieleke estää hankautumista

Kieleke hiiren alalaidassa estää pikkusormea hankaamasta pöytää vasten.

Evoluent sopii kumiallergisille

Kumiallergiset ihmiset voivat käyttää Evoluent-hiiriä riskittä, sillä niissä ei ole lateksia tai kumia. Esimerkiksi vierityspainike on silikonia.

Muut edut

 

4 DPI-herkkyyttä

DPI-herkkyydet ovat 800, 1300, 1800 ja 2600 dpi.

Ohjelmoitava

Kaikki viisi painiketta ovat ohjelmoitavissa eri funktioilla riippuen käytettävästä ohjelmasta. Esimerkiksi a-näppäin voi olla kaksoisnapautus yhdessä ohjelmassa ja Ctrl toisessa ohjelmassa. Ohjelmisto sisältää lisäksi erikoisominaisuuksia kuten:

Speed toggle - cycle among up to 3 pointer speed settings with a keyboard shortcut or mouse button.

Auto click - automatically click by pausing the pointer

Yhteensopivuus

pivuus

Lisäajuri ei ole välttämätön, perustoiminnot toimivat myös ilman sitä.

 

 • Mac

  • Perustoiminnot OSX tai uudemmassa käyttöjärjestelmässä ilman ajuria. Ajurin voi ladata täältä.

  • Maksullisia ajureita löytyy seuraavista osoitteista www.boastr.de/, www.plentycom.jp/en/steermouse ja ww.usboverdrive.com

  • (Evoluentilla ei ole liikesuhdetta näiden toimittajien kanssa)

 • Windows​

  • Sisältää ajurin lisäpainikkeiden ohjelmointia varten seuraaville Windows-versioille: XP, Vista, 7 (32/64 bit) sekä 8/8.1 (64 bit). Ajurin voi ladata tästä (Max OS X 10.5) tai tästä (Mac OS X 10.6 – 10.14).

  • Ilmainen ajuri muille versioille saatavilla osoitteesta www.highrez.co.uk/downloads/XMouseButtonControl.htm (Evoluentilla ei ole liikesuhdetta tämän toimittajan kanssa).

  • Vain USB, ei toimi PS/2-adapterien kanssa. Saattaa olla yhteensopiva joidenkin USB KVM - kytkinten kanssa, mutta yhteensopivuutta ei taata.

 • Linux

  • Perustoiminnot ilman ajuria.

 • Unix

  • Yhteensopivuus tuntematon

Takuu

Evoluent-hiirillä on kahden vuoden takuu.

Tuotekoodi

11004 Evoluent VM3R2

Lataa PDF-esite