Evoluent-pystyhiiri VM4 pieni 

Evoluent - maailman ensimmäinen ja alkuperäinen kättelyotehiiri

Muoto on suunniteltu mukavuudesta tinkimättä siten, että sormilla on helppo yltää ohjelmoitaviin painikkeisiin. Painikkeiden käyttö onnistuu sormia koukistelematta.

Uusi alempi peukalopainike parantaa toiminnallisuutta hiiren mukana tulevan ajurin kanssa käytettynä.

Evoluent-pystyhiiri VM4S Pieni on tarkoitettu pienille, alle 17,8 cm pitkille käsille (mitattuna keskisormen päästä ranteeseen). Tulostamalla tämän pdf-dokumentin koko sivun kokoisena voi kokeilla mallin soveltuvuutta. Mikäli käsi on pienempi tai yhtä suuri kuin piirros, pieni malli voi soveltua paremmin kuin tavallinen.

Ergonomiset edut

 • Evoluent-pystyhiirtä käyttämällä vältetään kyynärvarren kiertyminen. Hiiren käyttö tapahtuu käsi luonnollisessa kättelyasennossa.

 • Muoto on suunniteltu mukavuudesta tinkimättä siten, että sormilla on helppo yltää ohjelmoitaviin painikkeisiin. Painikkeiden käyttö onnistuu sormia koukistelematta.

University of California at Berkeley'n hyväksymä hiiri

Vuonna 2007 joukko asiantuntijoita, heidän joukossaan lääkäreitä, fysioterapeutteja ja ergonomia-asiantuntijoita arvioi Evoluent-pystyhiiren VM2 (aiempi malli samalla konseptilla). Sen todettiin edistävän neutraalia ranteen ja kyynärvarren asentoa. Lisäksi se todettiin mukavaksi käyttää ja helpoksi omaksua. Se oli ainoa pystyhiiri, joka hyväksyttiin silloin henkilöstön käyttöön ja myytäväksi Berkeleyn yliopiston kampuskaupassa.

* Nämä lausunnot pätevät joihinkin Evoluent-pystyhiirien entisiin ja nykyisiin käyttäjiin, mutta koska kaikki ovat yksilöllisiä, Evoluent ei esitä väitteitä siitä että Evoluent-pystyhiiri ennaltaehkäisee, parantaa tai lieventää mitään lääketieteellistä tilaa, sairautta, vammaa, kipua tai vaivaa kaikilla käyttäjillä.


Evoluent sopii kumiallergisille

Kumiallergiset ihmiset voivat käyttää Evoluent-hiiriä riskittä, sillä niissä ei ole lateksia tai kumia. Esimerkiksi vierityspainike on silikonia.

Takuu

Evoluent-hiirillä on kahden vuoden takuu.

Yhteensopivuus

Erikoispitkä kieleke hiiren alalaidassa estää pikkusormea hankaamasta pöytää vasten.

Peukalontuen muotoilua on parannettu edellisistä malleista entistäkin mukavammaksi.

Kursorin nopeus on helposti muutettavissa hiiren sivulla sijaitsevilla painikkeilla ilman, että otetta tarvitsee irrottaa hiirestä.

Logo on puhtaasti koristeellinen. Valo sammuu kun järjestelmä on lepotilassa ja näin säästetään paristoa.

Lisäajuri ei ole välttämätön, perustoiminnot toimivat myös ilman sitä.

 

 • Mac

  • Perustoiminnot OSX tai uudemmassa käyttöjärjestelmässä ilman ajuria. Ajurin voi ladata täältä.

  • Maksullisia ajureita löytyy seuraavista osoitteista  www.boastr.de/, www.plentycom.jp/en/steermouse ja ww.usboverdrive.com

  • (Evoluentilla ei ole liikesuhdetta näiden toimittajien kanssa)

 • Windows

  • Sisältää ajurin lisäpainikkeiden ohjelmointia varten seuraaville Windows-versioille: XP, Vista, 7 (32/64 bit) sekä 8/8.1 (64 bit). Ajurin voi ladata täältä.

  • Ilmainen ajuri muille versioille saatavilla osoitteestawww.highrez.co.uk/downloads/XMouseButtonControl.htm (Evoluentilla ei ole liikesuhdetta tämän toimittajan kanssa).

  • Vain USB, ei toimi PS/2-adapterien kanssa. Saattaa olla yhteensopiva joidenkin USB KVM - kytkinten kanssa, mutta yhteensopivuutta ei taata.

 • Linux

  • Perustoiminnot ilman ajuria.

 • Unix

  • Yhteensopivuus tuntematon.

Hiiren yläosaan sijoitetut LED-valot näyttävät kromatun peukalontuen läpi valitun kursori- nopeuden seuraavista vaihtoehdoista: erittäin hidas (XL), hidas (LO), keskinopea (MD) ja nopea (HI).

Tuotekoodi

11034 Evoluent VM4S, oikeakätinen, langaton, pieni

Evoluent Mouse Manager for Windows mahdollistaa hiiren kuuden painikkeen ohjelmoimisen helpossa ja intuitiivisessa käyttöliittymässä ks. (englanniksi).