Evoluent-pystyhiiri VM4 pieni langaton

Evoluent - maailman ensimmäinen ja alkuperäinen kättelyotehiiri

Muoto on suunniteltu mukavuudesta tinkimättä siten, että sormilla on helppo yltää ohjelmoitaviin painikkeisiin. Painikkeiden käyttö onnistuu sormia koukistelematta.

Alempi peukalopainike parantaa toiminnallisuutta hiiren mukana tulevan ajurin kanssa käytettynä.

Hiiren yläosaan sijoitetut LED-valot näyttävät kromatun peukalontuen läpi valitun kursori- nopeuden seuraavista vaihtoehdoista: erittäin hidas (XL), hidas (LO), keskinopea (MD) ja nopea (HI).

Erikoispitkä kieleke hiiren alalaidassa estää pikkusormea hankaamasta pöytää vasten.

Ergonomiset edut

Evoluent-pystyhiiri VM4SW Pieni on tarkoitettu pienille, alle 17,8 cm pitkille käsille (mitattuna keskisormen päästä ranteeseen). Tulostamalla tämän pdf-dokumentin koko sivun kokoisena voi kokeilla mallin soveltuvuutta. Mikäli käsi on pienempi tai yhtä suuri kuin piirros, pieni malli voi soveltua paremmin kuin tavallinen.

 • Evoluent-pystyhiirtä käyttämällä vältetään kyynärvarren kiertyminen. Hiiren käyttö tapahtuu käsi luonnollisessa kättelyasennossa.

 • Muoto on suunniteltu mukavuudesta tinkimättä siten, että sormilla on helppo yltää ohjelmoitaviin painikkeisiin. Painikkeiden käyttö onnistuu sormia koukistelematta.

University of California at Berkeley'n hyväksymä hiiri

Vuonna 2007 joukko asiantuntijoita, heidän joukossaan lääkäreitä, fysioterapeutteja ja ergonomia-asiantuntijoita arvioi Evoluent-pystyhiiren VM2 (aiempi malli samalla konseptilla). Sen todettiin edistävän neutraalia ranteen ja kyynärvarren asentoa. Lisäksi se todettiin mukavaksi käyttää ja helpoksi omaksua. Se oli ainoa pystyhiiri, joka hyväksyttiin silloin henkilöstön käyttöön ja myytäväksi Berkeleyn yliopiston kampuskaupassa.

* Nämä lausunnot pätevät joihinkin Evoluent-pystyhiirien entisiin ja nykyisiin käyttäjiin, mutta koska kaikki ovat yksilöllisiä, Evoluent ei esitä väitteitä siitä että Evoluent-pystyhiiri ennaltaehkäisee, parantaa tai lieventää mitään lääketieteellistä tilaa, sairautta, vammaa, kipua tai vaivaa kaikilla käyttäjillä. 


Evoluent sopii kumiallergisille

Kumiallergiset ihmiset voivat käyttää Evoluent-hiiriä riskittä, sillä niissä ei ole lateksia tai kumia. Esimerkiksi vierityspainike on silikonia.

Takuu

Evoluent-hiirillä on kahden vuoden takuu.

Logo on puhtaasti koristeellinen. Valo sammuu kun järjestelmä on lepotilassa ja näin säästetään paristoa.

Kursorin nopeus on helposti muutettavissa hiiren sivulla sijaitsevilla painikkeilla ilman, että otetta tarvitsee irrottaa hiirestä.

Peukalontuen muotoilua on parannettu edellisistä malleista entistäkin mukavammaksi.

Evoluent Mouse Manager for Windows mahdollistaa hiiren kuuden painikkeen ohjelmoimisen helpossa ja intuitiivisessa käyttöliittymässä ks. (englanniksi).

2.4GHz:n taajuudella toimiva vastaanotin on niin pieni, että sitä ei vahingossa kolhaise kannettavan kyljessä.

Yhteensopivuus

Lisäajuri ei ole välttämätön, perustoiminnot toimivat myös ilman sitä.

 

 • Mac

  • Perustoiminnot OSX tai uudemmassa käyttöjärjestelmässä ilman ajuria. Ajurin voi ladata täältä.

  • Maksullisia ajureita löytyy seuraavista osoitteista www.boastr.de/, www.plentycom.jp/en/steermouse ja ww.usboverdrive.com (Evoluentilla ei ole liikesuhdetta näiden toimittajien kanssa)

 • Windows

  • Sisältää ajurin lisäpainikkeiden ohjelmointia varten seuraaville Windows-versioille: XP, Vista, 7 (32/64 bit) sekä 8/8.1 (64 bit). Ajurin voi ladata täältä.

  • Ilmainen ajuri muille versioille saatavilla osoitteesta www.highrez.co.uk/downloads/XMouseButtonControl.htm (Evoluentilla ei ole liikesuhdetta tämän toimittajan kanssa).

  • VainUSB, ei toimi PS/2-adapterien kanssa. Saattaa olla yhteensopiva joidenkin USB KVM - kytkinten kanssa, mutta yhteensopivuutta ei taata.

 • Linux

  • Perustoiminnot ilman ajuria.

 • Unix

  • Yhteensopivuus tuntematon.

Tuotekoodi

11038 Evoluent VM4SW, oikeakätinen, langaton, pieni